DIENSTEN

Huijskens Business Solutions biedt maatwerk ICT-oplossingen aan voor vraagstukken op (financieel) administratief gebied. Om tot de kern van uw probleem te komen, verdiep ik me eerst in uw administratieve processen. Dan begint voor mij de uitdaging de ideale oplossing te vinden en deze naadloos te integreren in uw bestaande ICT-omgeving.

pointing out the problem

WERWIJZE

Start: Inventariseren en functioneel ontwerp

In de meeste gevallen begin ik met een functioneel ontwerp, een soort werkbeschrijving van uw applicatie. Daarvoor duiken we samen in uw (financieel) administratieve proces. Om inzicht te krijgen in de eisen waaraan de applicatie moet voldoen, komen fundamentele vragen aan de orde. Wie moet ermee kunnen werken? Wat moeten zij ermee kunnen doen? En welke data zijn daarvoor nodig?

Schetsen van uw oplossing

Hoogste tijd om door te pakken, door de noodzakelijke schermen, gewenste functionaliteiten en andere eisen in beeld te brengen om te kunnen schetsen. Is eenmaal duidelijk wat de applicatie moet doen en het ontwerp door u is goedgekeurd, ga ik aan de slag met het ontwikkelen ervan. Het functioneel ontwerp wordt als het ware voorzien van een technische achterkant, zo functioneel, overzichtelijk en praktisch mogelijk.

Uitgangspunt = Minimum Viable Product

Ik hanteer hierbij een agile benadering waarbij ik uitga van het Minimum Viable Product. Oftewel de meest elementaire versie van de oplossing die u nodig heeft. Dat is het vertrekpunt op basis waarvan ik uw applicatie verder ga ontwikkelen.

Desktop applicatie
desktop applicatie
 • Werkt prima op een Windows pc of Apple mac.
 • Niet geschikt voor gebruik op tablet of smartphone
 • Relatief snelle implementatie in uw bestaande omgeving
 • Heeft geen of nauwelijks invloed op uw bestaande infrastructuur
 • Voor een desktop applicatie maak ik gebruik MS Excel en MS Access
Web applicatie
web applicatie
 • Kan op vrijwel ieder apparaat worden uitgevoerd
 • Zeer snelle implementatie mogelijk
 • Cloud based, dus uw gegevens zijn overal beschikbaar
 • Er hoeft geen software bij de gebruikers te worden geinstalleerd
 • Heeft geen impact op het functioneren van uw eigen systemen
 • Voor een webapplicatie maak ik gebruik van PHP

GEREEDSCHAPSKIST

MS Office logo MS Access logo

Snel stappen maken

MS Access is sinds jaar en dag de meest bekende, gebruikersvriendelijke database applicatie die er is en maakt bovendien deel uit van 's werelds bekendste Office suite. Met behulp van Access kan een volledig op zichzelf staande database toepassing in korte tijd worden ontwikkeld. Volledig gemodelleerd naar uw wensen en eenvoudig te implementeren in uw bestaande omgeving.

Klaar voor de toekomst

Is uw organisatie groeiende? Door de backend te vervangen door de robuuste MS SQL Server is uw applicatie schaalbaar en klaar voor de toekomst. Of wilt u met uw data in de cloud? Dan biedt Azure van Microsoft een oplossing.

Meer intelligence

En wat denkt u van een management informatiesysteem, reporting tool of kpi? Wist u dat MS Access ook heel geschikt voor het realiseren van business intelligence toepassingen, met of zonder koppeling naar Excel?

Heeft u interesse in of bent u op zoek naar een praktische applicatie of rapportagesysteem in MS Access? Neem vrijblijvend contact op!

MS Office logo MS Excel logo

Excelleren met Excel

Wie kent Excel nou niet? Als analyse- en rapportagetool heeft deze spreadsheet nauwelijks toelichting nodig. Niet voor niets hebben bekende systemen zoals Exact, SAP en MS Dynamics een ingebouwde functionaliteit om data te exporteren naar Excel. De mogelijkheden in Excel lijken eindeloos, maar vaak wordt maar een fractie van dit omvangrijke potentieel gebruikt. Waarom? Omdat men simpelweg de kennis of interesse mist of het ontbreekt hem gewoon aan tijd. Zonde nietwaar?

Veel tijd besparen

Met VBA (Visual Basic for Applications) kunnen veel zaken die u onnodig veel tijd kosten door mij simpel worden geautomatiseerd. Of kunnen er validaties worden ingebouwd waardoor de kans op fouten wordt verkleind. Door koppelingen te maken met MS Access en/of MS SQL server kunnen grote hoeveelheden data worden geanalyseerd en gemakkelijk tot bruikbare informatie worden omgezet.

Heeft u interesse in of bent u op zoek naar een praktische applicatie of rapportagesysteem in Excel? Neem vrijblijvend contact op.

PHP logo

Snel stappen zetten

PHP is een scripttaal waarmee dynamische websites en webapplicaties kunnen worden ontwikkeld. Laravel is een open source framework, wat feitelijk een soort ecosysteem van herbruikbare code is. Door gebruik te maken van een framework, kan code van eerder ontwikkelde toepassingen worden hergebruikt of kan door andere developers ontwikkelde functionaliteit aan de applicatie worden toegevoegd. Dit resulteert in een kortere ontwikkelingstijd en snellere time to market van uw applicatie.

Voor specifieke toepassingen

Huijskens Business Solutions adviseert PHP in combinatie met Laravel voor het ontwikkelen van complexe web toepassingen die om een specifieke aanpak vragen, zoals een content management systeem, CRM module of webshop.

Daarbij dient vooraf vrij duidelijk te zijn wat u precies ontwikkeld wilt hebben en aan welke eisen deze applicatie moet voldoen. Het opstellen van een functioneel ontwerp is daarbij onontbeerlijk. Uiteraard help ik u daar graag bij. De applicatie kan op een door Huijskens Business Solutions beheerde webserver of op uw eigen webserver worden geplaatst. Aan u de keuze.

Heeft u interesse? Neem vrijblijvend contact op!